Ekspertët holandezë të reformës në drejtësi i thurin lavde vetes

Ekspertët holandezë të reformës në drejtësi i thurin lavde vetes

Pas diskutimit mbi "Reformën në Drejtësi në Shqipëri dhe Kontributin e Holandës/BE-së", disa media shqiptare, të afërta me qeverinë, e paraqitën ngjarjen si një histori suksesi për Shqipërinë. Një artikull i Top Channel, "Reforma në drejtësi diskutohet në Hagë, ekspertët holandezë: Modeli më i mirë" citon zëvendës drejtorin e Qendrës për Bashkëpunim...

Nga Vincent W.J. van Gerven Oei 4 orë më parë

O Tortugën, o Europën!

O Tortugën, o Europën!

Diçka paradoksale duket se u ka shpëtuar  analizave të gazetarëve dhe komentuesve publikë që rreshtohen në dy anë që përballen me njëra-tjetrën, pro dhe kundra qeverisë. Në pohimet e gjatë që Fatmir Xhafaj lëshoi...

Nga Carloalberto Rossi 7 orë më parë

Cilat dosje mund të jenë grabitur sot nga Prokuroria Durrës?

Cilat dosje mund të jenë grabitur sot nga Prokuroria Durrës?

Dokumentet e prokurorisë Durrës janë grabitur dy herë brenda dy javësh. Më 8 maj, persona ende të paidentifikuar grabitën me dhunë postën sekrete të kësaj prokurorie, ndërsa mëngjesin e sotëm janë grabitur dosjet nga...

10 orë më parë
EURALIUS: Vetingu mbaron në 2021

EURALIUS: Vetingu mbaron në 2021

Për herë të parë që nga fillimi i procesit të vetingut, EURALIUS, misioni i asistencës në drejtësi i financuar nga BE, dha një afat për përfundimin e reformës në drejtësi dhe të vetingut. Në një prezantimi gjatë diskutimit të djeshëm të organizuar në zyrat e CILC në Hagë, një nga organizatat që ka fituar tenderin...

Nga Vincent W.J. van Gerven Oei dje, 17:15

Një debat sureal me Fatmir Xhafajn dhe Etilda Gjonajn në Hagë

Një debat sureal me Fatmir Xhafajn dhe Etilda Gjonajn në Hagë

Gjatë një diskutimi të zhvilluar dje në Hagë, me temë zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri dhe ndihmës hollandeze të BE-së, Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj deklaroi se deri në emërimin e Prokurorit të ri të Përgjithshëm, Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme Arta Marku “ka të drejtën të lëvizë prokurorët” edhe pse kompetencat e...

Nga Vincent W.J. van Gerven Oei dje, 09:07

Të Tjera Lajme Kryesore

Të Tjera Lajme Kryesore