Eurodeputeti Kukan: Droga, problem gjigant për Shqipërinë – Pikat kryesore të intervistës

Eurodeputeti Kukan: Droga, problem gjigant për Shqipërinë – Pikat kryesore të intervistës

Nga Brukseli, eurodeputeti Eduard Kukan foli sot për kultivimin dhe trafikimin e drogës dhe reformën në drejtësi, gjatë një interviste për gazetaren Eriza Zyka.

Deklaratat kryesore të Zotit Kukan janë:

Për trafikimin e drogës:

  • Çështja e drogës është një problem gjigant  për vendin.
  • Qeveria dhe autoritetet përkatëse duhet të tregojnë një qasje të pamëshirshme ndaj këtij problemi, përndryshe do të ishte shumë e vështirë që të ndryshohej imazhi ndërkombëtar i Shqipërisë.
  • Duhet të vihen në dispozicion të gjitha burimet e nevojshme për t’i dhënë fund këtij fenomeni.

Për reformën në drejtësi:

  • Është vërtetë e nevojshme të aprovohet legjislacioni shoqërues i reformës në drejtësi.
  • 7 ligjet që mbeten duhet të aprovohen në një të ardhme të afërt dhe jo vitin e ardhshëm.
  • Liderët politikë të tregojnë përgjegjshmëri ndaj qytetarëve dhe të mos humbasin kohë në aprovimin e ligjeve.

Lajme te ngjashme