100 mijë shqiptarë ekstradohen nga Gjermania me avion ushtarak

Sipas Bild Zeitung, Merkeli ka vendosur të riatdhesoi gati 100 mijë shqiptarët dhe kosovarët të cilëve ju është mohuar e drejta e azilit politik.

Transferimi do të behet me avjon civil dhe ushtarakë pë dhene paralajmërime emigrantëve në mënyrë që këta most ë kënë mundësi të largohen nga kampet; për këtë plan plan janë vën në djeni të gjitha qeverit e Landeve gjermane. Mesatarisht vetam një përqind e kërkuesve shqipëtar dhe kosovarë kanë arritur të marrin statutin e azilantit politik, ndërsa numri I tyre është përafërsisht I njëjtë me azilantët e ardhur nga Siria.

Lajme te ngjashme