100 mijë shqiptar ekstradohen nga Gjermania me avion ushtarak

Sipas Bild Zeitung, Angela Merkel ka vendosur të riatdhesoi gati 100 mijë shqiptarët dhe kosovarët të cilëve ju është mohuar e drejta e azilit politik.

Transferimi do të behet me avjon civil dhe ushtarakë pa paralajmëruar emigrantët në mënyrë që këta most ë kënë mundësi të largohen nga kampet. Për këtë plan janë vënë në djeni të gjitha qeveritë e Landeve Gjermane. Mesatarisht vetam një përqind e kërkuesve shqipëtar dhe kosovarë kanë arritur të marrin statutin e azilantit politik, ndërsa numri I tyre është afërsisht I njëjtë me azilantët e ardhur nga Siria.

Lajme te ngjashme