Qeveria dështon në mbledhjen e detyrimeve tatimore dhe doganore

Qeveria dështon në mbledhjen e detyrimeve tatimore dhe doganore

 

Ministria e Financave nuk ka realizuar planin e mbledhjes e taksave  për periudhën janar-shtator 2015. Në Drejtorinë e Doganave  dhe të Tatime janë mbledhur 7 miliardë lek me pak nga sa ishte planifikuar.

Sipas Ministrisë, Drejtoria e Përgjithshme e Doganave është ajo që ka problemet më të mëdhaja në mbledhjen e detyrimeve të zhdoganimit. Vetëm në zhdoganimin e mallave të akcizës, si nafta, kafeja, birra apo pijet energjike, ka një mosrealizim që shkon ne vlerën e 89 milionë lek.

Lajme te ngjashme