Protestat ne BER ALB për rinisjen e punës më 200 punëtor më pak

Këtë mëngjes në pukë puntorët e BerAlb, ndërmarja concensionare për nxjerrjen dhe përpunimin e bakrit në zonën e Pukës, kanë nisur protestat kur mësuan se ndërmarja, që kishët pushuar nga puna 250 punëtorët e saj disa javë më parë me justifikimin e renies së cmimit të mineraleve në tregjet ndërkombëtare, kishtë parashikuar rinisjen e punës vetëm me 60 punëtor.

Sipas shefit të sindikatave të minatorve, Vlash Toplana, kjo rinisje e aktivitetit është një hile e kompanisë që ka frikë të humbasi koncensionin për shkak të pushimit nga puna të minatorve, për këtë sindikatat kërkojnë që ndërmarja duhet të ripunsojë të gjithe 250 minatorët , ose do të rrijë e mbyllur.

Lajme te ngjashme