Raporti i KLSH për cështjen CEZ në Kuvend, Ministri Gjiknuri përgjegjës

Kreu i KLSH, Bujar Leskaj raportoi sot përpara Komisionit të Ekonomisë për shkeljet e Ministrin Damjan Gjiknuri në marrëveshjen me CEZ.

Z. Leskaj tha se ministri është përgjegjës për dëmin prej 479 milionë euro, që i është shkaktuar qeverisë shqiptare nga marrëveshja me CEZ. “Nuk ka dokumente që tregojnë se është vepruar në mbrojtje të interesit publik”, u shpreh ai gjatë fjalës së tij.

Për këtë arsye ai i kërkoi komisionit ngritjen e një grupi pune për vlersimin e raportit të KLSH. Në këtë raport i kërkohet Prokurorisë nisja e hetimit për Ministrin Gjiknuri dhe Avokaten e Shtetit Alma Hicka.

Lajme te ngjashme