Filmi kosovar "Shok" emërohet për çmimin Oscar

Filmi kosovar "Shok" emërohet për çmimin Oscar

Filmi kosovar “Shok” është emërtuar për çmimet Oscar të këtij viti, në kategorinë e filmave aksion me metrazh të shkurtër.

“Shok” është një dramë e shkurtër historike që tregon historinë e dy të rinjve kosovarë gjatë periudhës së pastrimimeve etnike në Kosoveën e fillim të viteve 1990-të.

Filmi është bashkëpunim britaniko-kosovar dhe është xhiruar në qytetin e Mitrovicës në vitin 1998, një vit pas përfundimit të luftës.

Filmi u lëshua në publik në prill 2015. Ai do të konkurojë për çmimin Oscar me katër filma prodhim amerikan.

Lajme te ngjashme