Ushtria do të angazhohet në planin kundra kanabisit vetëm për të evidentuar plantacionet me kanabis dhe jo për t’i shkatërruar ato.

Gjeneral Tonin Marku, në një intervistë për Top Channel tha se Forcat Ajrore, Detare dhe Tokësore do të lajmërojnë autoritete përkatëse nëse shohin plantacione me kanabis gjatë patrullimit.