Çfarë pritet të ndodhë pas marrëveshjes Rama-Basha

Pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet Kryeministrit Edi Rama dhe Kryetarit të PD-së Lulzim Basha, ngjarjet që priten të ndodhin janë:

Propozimi i ministrave të rinj, Kryetarit të KQZ dhe Zëvendëskryeministrit nga opozita.

Kuvendi do të mblidhet për një seancë plenare ku do të vendoset:

Shkarkimi dhe emërimi i ministrave të rinj;

Plotësimi i Komisioneve të Vetingut me anëtarët e opozitës;

Ndryshime në Kodin Penal si kthimi i shitblerjes së votës në vepër korrupsioni;

Pasqyrimi i drejtë i fushatës në media;

Forcimi i kuadrit ligjor për financimin e partive politike.

Presidenti Nishani do të caktojë 25 qershorin datën e re të zgjedhjeve.

Partitë do të regjistrohen menjëherë në KQZ.

Deri më 26 maj, partitë do të dorëzojnë listat shumëemërore me kandidatët për deputet.

KQZ do të verifikojë kandidatët për deputet të opozitës.