Media kosovare bën të ditur se zgjedhjet e parakohshme në Kosovë do të mbahen më 11 qershor. Vendimi është marrë pas takimit të Presidentit Thaçi me partitë politike dhe KQZ.

Vendimi për zgjedhje të parakohshme vjen një ditë pasi Kuvendi votoi pro rrëzimit të qeverisë së Isa Mustafës.