Vetëm 48 orë pas transmetimit, Rama shpalli dënimin me burg të përgjegjësve për videon Xhafaj

Vetëm 48 orë pas transmetimit, Rama shpalli dënimin me burg të përgjegjësve për videon Xhafaj

Në rrëmujën e krijuar në lidhje me të vërtetën për bisedën e pretenduar të Albert Veliut me Agron Xhafajn, ajo që mund të ndihmojë për të kuptuar është kuptimi i kronologjisë së zhvillimeve dhe identifikimi i fakteve.

Një nga faktet më të rëndësishme është deklarata e parë që bëri Kryeministri Rama pas bërjes publike të përgjimit audio të bisedës.

Pohimi u bë rreth 48 orë pas transmetimit të bisedës, gjatë një mbledhje me grupin e tij parlamentar. Më poshtë janë dy fragmente video të shkëputura nga fjalimi i Kryeministrit, marrë nga Ora News.

Sot, ky pohim merr një kuptim të ri, sepse brenda pak orësh nga transmetimi i videos, Kryeministri e kishte shpallur atë të sajuar dhe kishte kërkuar që përgjegjësit të dënoheshin me burg. Pak a shumë i njejti përfundim u arrit nga Prokuroria pas katër muajsh hetimesh.

Pohimet kryesore të Kryeministrit në këtë deklaratë të atëherëshme ishin:

— Kryeministri kishte marrë që një ditë më parë përgjigjen e një ekspertize të huaj që i ishte bërë videos—pra, Kryeministri pohon se, brenda 24 orësh, video ishte dërguar dhe analizuar jashtë shtetit.

— Analiza shkencore e videos ishte bërë në një nga laboratorët më seriozë të botës, por pa e identifikuar atë.

— Përgjigjja nga ky laborator i paidentifikuar ishte e mjaftueshme për kryeministrin—pra, ai nuk kishte nevojë për hetimin e prokurorisë për të kuptuar çfarë ka ndodhur.

— Përfundimi i analizës nga ky laborator i paidentifikuar nuk kishte nxjerrë asnjë gjë kompromentuese për Ministrin Xhafaj, pra analiza e pretenduar shkencore kishte përjashtuar që zëri të ishte i Agron Xhafajt.

— Video është një material i krijuar për të mashtruar opinionin publik shqiptar dhe të huaj.

— Qëllimi i mashtrimit të opinionit ishte destablizimi i qeverisjes dhe pengimi i hapjes së negociatave për anëtarësim në BE.

— Videoja ishte maja e thikës në dorën e opozitës, pra, thika me të cilën opozita po kërkonte “të vriste” qeverinë.

— Ata që kanë bërë videon duhet të dënohen me burg.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme