Komisioni i Jashtëm në Kuvend voton pro anëtarësimit të Maqedonisë NATO

Komisioni i Jashtëm në Kuvend voton pro anëtarësimit të Maqedonisë NATO Kryeministri grek cipras dhe Kryeministri maqedonas Zaev

Anëtarët e Komisionit të Jashtëm në Kuvend votuan pro anëtarësimit të Maqedonisë në NATO.

Shqipëria është vendi i dytë, i cili miratoi marrëveshjen e nënshkruar midis Maqedonisë dhe NATO-së për anëtarësim, në 6 shkurt 2019.

Protokolli i anëtarësimit në NATO duhet të ratifikohet në parlamentet e 29 vendeve anëtare. Në shenjë simbolike, Greqia ishte vendi i parë, i cili ratifikoi atë, tre ditë më parë.

Procesi i anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut pritet të përmbyllet në fund të këtij viti, ose në vitin 2020.

1 koment

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Komentet:

    Lajme te ngjashme