Manovrat për manipulimin e garës për Kryeprokuror të Përgjithshëm

Manovrat për manipulimin e garës për Kryeprokuror të Përgjithshëm

Ditët e pushimit zyrtar shtyjnë deri të enjten afatin e aplikimit për kandidaturat për Prokurorin e Përgjithshëm me mandat të plotë 7-vjeçar. Procesi, një ndër më të rëndësishmit e Reformës në Drejtësi, në fakt po zhvillohet në “heshtje” prej muajsh.

Shumë të dhëna “indirekte” dëshmojnë se institucionet e reja, përfshirë Këshillin e Lartë të Prokurorisë dhe Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, kanë vepruar dhe po veprojnë në favor të të preferuarës së maxhorancës socialiste, Kryeprokurores së Përkohshme, Arta Marku

“Boldnews.al” ka përmbledhur një seri faktorësh, të cilat krijojnë dyshimin se gjithçka është e paracaktuar. E preferuara e Ulsi Manjës mund të arrijë të marrë mandatin e plotë, pavarësisht problematikave të theksuara që ka dëshmuar gjatë “përkohshmërisë” së saj në 1 vit e gjysëm në krye të institucionit të akuzës.

Artikullin e plotë mund ta lexoni këtu.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme