KED mbyll procesin e vlerësimit të kandidaturave për ILD dhe GjK

KED mbyll procesin e vlerësimit të kandidaturave për ILD dhe GjK

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED) miratoi të martën kandidaturën e Marsida Xhaferllarit për postin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë (ILD) dhe për një vend në Gjykatën Kushtetuese, duke mbyllur kështu procesin e vlerësimit të kandidaturave për të dy institucionet.

Në përfundim të procesit të vlerësimit, kandidaturat e kualifikuara janë:

Për Gjykatën Kushtetuese

1-Arta Vorpsi

2-Besnik Muçi

3-Elsa Toska

4-Fiona Papajorgji

5-Marsida Xhaferrllari

6-Regleta Panajoti

Për Inspektorin e Lartë

1-Artur Malaj

2-Artur Metani

3-Eris Hysi

4-Marsida Xhaferllari

Siç Exit.al ka shpjeguar më parë, bazuar në Kushtetutë, KED duhet të rihapë thirrjen për kandidatë të rinj për ILD-në pasi në garë duhet të jenë të paktën 5 kandidatë. Kjo do të shtyjë edhe më shumë ngritjen e ILD-së, e cila sipas kushtetutës duhet të ishte formuar që në mars 2017.

Po ashtu pasja e vetëm 6 kandidatëve për 8 vende në Gjykatën Kushtetuese, përbën rrezik se kuorumi i nevojshëm për seanca plenare të Gjykatës Kushtetuese prej 6 gjyqtarësh mund të mos plotësohet.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme