Komisioni i Venecias, Meta nuk mund të shkarkohet

Nga Exit News
Komisioni i Venecias, Meta nuk mund të shkarkohet

“Veprimet e Presidentit janë në përputhje me Kushtetutën. Ndaj nuk ka asnjë bazë për shkarkimin e Presidentit”, – shkruhet në opinionin paraprak të Komisionit të Venecias mbi ligjin e emërimeve në Gjykatën Kushtetuese.

Sipas Venecias, veprimet e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi (KED) në lidhje me emërimet në Gjykatën Kushtetuese kanë qënë të dyshimta.

Opinioni përfundimtar i Komisionit të Venecias do të publikohet më 20 mars.

Më 30 dhjetor, Kuvendi i kërkoi Venecias opinion në lidhje me emërimin e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese nga Presidenti Meta, përkatësisht për emërimin e Marsida Xhaferllarit dhe mosemërimin e Arta Vorpsit.

Kërkesa e Kuvendit u dërgua pasi me 5 dhjetor, disa deputetë i kërkuan Kuvendit që Komisioni hetimor ndaj Presidentit të shqyrtojë edhe këto dy dekrete të tij.

Nga ana tjetër edhe Presidenti i dërgoi më 21 janar Komisionit të Venecias pyetjet e tij në lidhje me këtë ligj.

Në 10 shkurt, përfaqësues të Komisionit të Venecias u takuan me Presidentin Meta dhe me Kryetarin e Kuvendit Ruçi për të diskutuar mbi ligjin e emërimit të anëtarëve të GJK.

1 koment

  1. t 6 Mars, 2020 në 10:12 pm

    Keshtu pra tualetit Balla nuk i mbeti gje tjeter veçse te haje m…e Metes

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme