57 vjet burg për gjashtë arsimtarët turq të ekstraduar nga Kosova

Nga Exit News
57 vjet burg për gjashtë arsimtarët turq të ekstraduar nga Kosova

Gjashtë shtetas turq të ekstraduar nga Kosova drejt Turqisë dënohen me 57 vjet burg në total. Pesë prej tyre ishin punonjës në shkollën “Mehmet Akif” në Kosovë, ndërsa i gjashti është mjek.

Shtetasit turq u arrestuan dhe ekstraduan drejt Turqisë në mars të 2018-ës. Ankaraja dyshon se ata janë anëtarë të një organizate të udhëheqësit fetar turk Fetullah Gulen.

Pjesa më e madhe e të arrestuarve u dënuan me 8 vjet burg, ndërsa drejtori i përgjithshëm i institucionit “Gulistan” në Kosovë u dënua me 15 vjet heqje lirie.

Parlamenti i Kosovës në hetimin e tij gjeti shumë shkelje gjatë procedurave të ndjekura në arrestimin dhe dëbimin nga Kosova të qytetarëve turq.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme