Liria e shtypit çështje urgjente, gazetarë e aktivistë letër të hapur për organizatat ndërkombëtare

Gazetarë shqiptarë, shoqëria civile dhe avokatët i kërkojnë BE-së, Këshillit të Europës, OSBE-së dhe organizatave ndërkombëtare t’i ndihmojnë të luftojnë kapjen e shtetit dhe kontrollin e mediave shqiptare si një çështje me urgjencë. Në një letër të hapur gazetarët dhe aktivistët kërkojnë që qeveria të tërhiqet nga krijimi i Agjencisë së Medias dhe Informacionit (AMI)

Sistemi i ri zgjedhor deformon votën e votuesve

Kodi i ri zgjedhor i miratuar në korrik 2020 ka deformuar votën e votuesve. Në emisionin “Me Pak Fjalë” u shpjeguan elementët që tregojnë shtrembërimin e proporcionalitetit në zgjedhje dhe disa nga shkaqet e këtij fenomeni. Së pari, sistemi zgjedhor ka krijuar pabarazi mes përqindjes së votave të marra në zgjedhje dhe shpërndarjes së mandateve

Zgjedhjet e 25 prillit në shifra — PS dhe PD më shumë vota se 2013-ta

Në zgjedhjet e 25 prillit dy partitë më të votuara ishin Partia Socialiste me rreth48.7 përqind të votave dhe Partia Demokratike me rreth 38 përqind të votave. Emisioni, “Me pak fjalë”, të hënën, publikoi votat dhe rritjen e secilës parti në këto zgjedhje, si më poshtë: Partia Socialiste morri 768 250 vota. Ajo u rrit

87 kandidat për deputet rezultojnë me 0 vota

Nga numërimi i votave të kandidatëve deri në oren 18.30 të së enjtes, sipas të dhënave të publikuara nga KQZ-ja, u konstatuan 87 kandidat me 0 vota. Ata janë përgjithësisht kandidat të partive të vogla, ku numrin më të madh të kandidatëve të pavotuar e kanë partitë Balli Kombëtar dhe Aleanca Bashkimi Popullor Emigracioni –

Shqipëria në zgjedhje: kur, ku dhe si votohet

Rreth 3,6 milion shqiptarë kanë të drejtë vote në zgjedhjet e përgjithshme që mbahen sot. Mbi 1,3 milionë prej tyre jetojnë jashtë vendit dhe e vetmja mundësi votimi është të udhëtojnë në Shqipëri për të votuar. 5199 qendra votimesh janë të hapura në të gjithë vendin duke nisur nga ora 7 e mëngjesit deri në

Përmbledhje e aktivitetit elektoral të Nismës Thurje, 23 prill

Nisma Thurje zhvilloi disa aktivitete elektorale të premten, dy ditë pra zgjedhjeve të përgjithshme. Nisma prezantoi projektligjin numër 32 “Arsimi i lartë dhe shkenca”. Pikat kryesore të këtij projektligji, të renditura nga Nisma janë: Dekanët e fakulteteve dhe rektorët e universiteteve nuk mund të rizgjidhen më shumë se një mandat brenda të njëjtit universitet. Arsimi

Përmbledhje e aktivitetit elektoral të Nismës Thurrje, 19 prill

Nisma Thurrje zhvilloi të hënën disa aktivitete në kuadër të fushatës zgjedhore. Nisma prezantoi projektligjin e 17 nga 33 që ata kanë përgatitur për ti dërguar në Kuvend. Projektligji quhet ‘Siguria e pronës’. “Shteti krijon një kompani publike të sigurimit të shtëpive dhe tokave bujqësore, e cila nuk gjeneron fitim nga sigurimi. Ky fond përdoret

Përmbledhje e aktivitetit të Nismës Thurrje, 16 prill

Kandidatët e Nismës Thurrje zhvilluan të premten disa aktivitete elektorale të premten. Rigerta Loku kandidate në qarkun e Lezhës shpjegoi projektligjin për demokratizimin e bujqësisë numër 16 te Nisma Thurje. Klodiana Zhubi , kandidate e Nismës Thurrje për qarkun Tiranë prezantoi projektligjin numër 21: E drejta për energji elektrike dhe ujë trajtohet si e drejtë

1236