Qeveria zgjedhë financimin e djegies së mbetjeve në vend të riciklimit

Shqiptarët krijuan 1.04 milion ton mbeturina urbane gjatë vitit 2020, një rënie prej 3.5% në krahasim me një vit më parë. Kjo është pozitive, por për fat të keq, mënyra se si menaxhohen mbetjet mbetet problematike. 86.9% e mbetjeve menaxhohen nga shërbimet bashkiake për menaxhimin e mbetjeve. Kjo shifër u ul në vitin 2020 në

Rama lajmëron ministra e deputetë: Nuk mbrojmë me karton askënd nga drejtësia

Kryeministri Edi Rama u shpreh se nuk do të mbrojë asnjë deputet apo ministër kundër hetimit të drejtësisë. “Ta harrojnë që ne do të ngrejmë kartonin për të mbrojtur ndonjë persona para ligjit. Partitë po humbin fuqinë kundër drejtëisë. Askush që ka llogari me ligjin nuk flen më i qetë”, u shpreh Rama në Kuvend

2 minatorë plagosen në punë

2 minatorë u plagosën gjatë punës në minierat e vendit, sipas njoftimit të policisë, të hënën. Më 9 shtator, minatori Adriatik Boba, 29 -vjeç u plagos gjatë punës në një nga galeritë e kompanisë Albchrome. Më 13 shtator, policia njoftoi edhe aksidentin e minatorit Sh.Gj., banues në Krastë, gjatë punës në një galeri kromi në

Apeli Administrativ rikthen koncensionin e anulluar Thumanë-Kashar

Gjykata Administrative e Apelit ka vendosur të rikthejë koncesionin anuluar për ndërtimin e segmentit Thumanë-Kashar. Ministria e Infrastrukturës e anulloi koncesionin në janar të 2019 duke cituar mungesë fondesh. Por vendimi u kundërshtua nga kompania Gener 2, e cila ngriti padi. Fillimisht, kompania u shpall fituese për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e rrugës për 13 vjet

Fitorja e palumtur e Edi Ramës

Të nevojiten nerva të çelikta dhe vëmendje të madhe për të dëgjuar fjalimin e Edi Ramës, në mënyrë që të arrish të dallosh faktet nga letrarizmat, të cilat u përdorën me bollëk, dukshëm për shkak se ajo çfarë Rama dëshironte të thoshte, nuk është shumë e këndshme. Rama u përpoq të mbrojë legjitimitetin e fitores

Në nëntor hapet kantieri për ndërtimin e aeroportit të Vlorës

Punimet për ndërtimin e aeroportit të Vlorës do të nisin në nëntor ka njoftuar të enjten ministrja e Infrastukutrës, Belinda Balluku gjatë mbledhjes Speciale të 70-të të Drejtorëve të Përgjithshëm të Aviacionit Civil të Konferencës Evropiane të Aviacionit Civil (ECAC), ku morën pjesë 44 shteteve anëtare dhe disa organizata të aviacionit. Balluku e konsideroi arritje

Qeveria hap garën për dhënien me konçesion të Triportit Vlorë për €44,9 milionë

Ministria e Transporti hapi ofertat për partneritet publik-privat (PPP) për projektimin, ndërtimin dhe mirëmbajtjen e një porti peshkimi në Vlorë me një vlerë prej 44.9 milion euro. Kohëzgjatja e kontratës është 10 vjet dhe investimi do të bëhet nga koncesionari, tha ministria në një njoftim tenderi të publikuar nga agjencia e prokurimit publik, të martën,

Ministria shqiptare e Shëndetësisë, e fundit në Rajon për Lirinë e Informimit

Pavarësisht pandemisë globale dhe një nevoje edhe më të madhe për informacion të saktë, vendet e Ballkanit Perëndimor nuk e kthyen në përparësi lirinë e informimit. Përkundrazi, shumë prej tyre kufizuan qasjen në informacion, patën probleme me zbatimin e ligjeve mbi Lirinë e Informimit dhe nuk arritën të jenë transparente dhe të përgjegjshme ndaj qytetarëve.

Qeveria miraton vendimin për pagesën e djegies së mbetjeve të Durrësit

Qeveria do të paguajë kostot shtesë për trajtimin e mbetjeve të bashkive të Qarkut Durrës. Në vendimin e miratuar me 30 korrik, qeveria nuk ka publikuar kostot e këtij shërbimi. Përmes një vendimi, Këshilli i Ministrave më 19 korrik i kërkoi bashkive të Qarkut të Durrësit të gjejnë sa më shpejtë një zgjidhje për trajtimin

12389