Raporti i FMN: shqetësimet dhe gjetjet kryesore

FMN ka publikuar raportin e radhës mbi ekonominë shqiptare. Gjetjet kryesore të raportit janë: Gjenda e financave publike shqiptare, e rënduar pas pandemisë dhe tërmetit, ishte problematike që më parë; Megjithatë, Qeveria është e vendosur të mos heqë dorë nga planet angazhimet e saj afatgjata; sidomos në prag të zgjedhjeve; Detyrimet e prapambetura kanë vazhduar të

Rruga Transballkanike: Rama premton bonus qiraje dhe kompesim për banesat e prishura

Banorët e lagjes “Kushtrimi” Vlorë, zonës ku do të ndërtohet rruga Transballkanike, të cilëve ju prish banesa dhe nuk kishin dokumenta, do të përfitojnë 3 vjet bonus qiraje deri në ndërtimin e banesave sociale. Ndërsa banorët të cilët banesën e prishur e kishin me dokumenta do të shpronësohen sipas ligjit. Kështu i tha Kryeministri Rama

Monopoli i dyshimtë i mbetjeve – 72 milionë euro për 3 inceneratorë që nuk punojnë

Nga viti 2015, 72 milionë euro janë paguar nga buxheti i shtetit për ndërtimin dhe funksionimin e tre inceneratorëve, dy prej të cilëve ende nuk janë ndërtuar, ndërsa tjetri punon me kapacitet të përgjysmuar. Të tre inceneratorët i janë dhënë të njëjtit grup njerëzish, duke krijuar praktikisht monopol. Neritan Sejamini, në emisionin ‘Me Pak Fjalë’

Kompania e afërt me Bashkinë Tiranë merr tenderin për projektimin e Teatrit Kombëtar

Kompania A&E Engineering ka fituar tenderin për projektimin dhe studimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar. Shpallja e fituesit u publikua më 5 tetor në Agjensinë e Prokurimeve. Ky tender, me vlerë rreth 500 mijë euro u zhvillua nga Bashkia Tiranë gjatë korrikut. Bashkimi i kompanive Gjeo Konsult dhe Archispace ankimuan rezultatin e tenderit,

Bashkia Tiranë paracakton fituesin e tenderit për rindërtimin e Piramidës

Bashkia Tiranë hapi, më 4 gusht, tenderin për rindërtimin e Piramidës për ta kthyer atë në një qendër edukimi teknologjik për të rinjtë, sipas një projekti të realizuar nga kompania Wini Maas. Vlera e punimeve që do të kontraktohen është rreth €14 milionë, dhe kompanitë e interesuara kanë patur afat deri më 2 shtator për

PD, AKSHI: Në 2 muaj tenderon 2,5 miliardë lekë vetem për 1 kompani

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit (AKSHI) i ka dhënë kompanisë “Image & Communications Development” për 2 muajt e fundit “2.5 miliard lekë tendera fiktivë, pa konkurrencë dhe afër fondit limit kësaj kompanie”, raportoi PD, përmes Enri Hasës, të hënën. Në një komunikim për median, Hasa tha se kjo kompani ka fituar “7.5 miliardë lekë

Artistët Edi dhe Gregor Rama 67 000 euro shitje veprash arti për 2019

Kryeministri Edi Rama ka shitur 4 633 760, afërsisht 40 mijë euro vepra arti. Ky infromacion është përfshirë në deklarimin vjetor për vitin 2019 të të ardhurave nga Kryeministri, sipas Open Data Albania. Në vitin 2018 ai ka deklaruar 929 588 Lekë dhe në vitin 2017 ka deklaruar 3 894 352 Lekë. Kryeministri ka fituar

1 2 3 9