Apeli Administrativ kthen për herë të dytë në garë për Gjykatë Kushtetuese, Zhaklina Peton

Nga Exit News
Apeli Administrativ kthen për herë të dytë në garë për Gjykatë Kushtetuese, Zhaklina Peton

Gjykata e Apelit Administrativ vendosi të kthejë për herë të dytë në garë kandidaten për Gjykatë Kushtetuese, Zhaklina Peto.

Në vendimin e datës 7 dhjetor, Apeli ka shfuqizuar vendimin e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për skualifikimin nga gara të Petos.

Kandidatja Peto u skualifikua nga gara për herë të dytë me argumentin se nuk plotësonte kriteret.

Më herët Apeli Administrativ e riktheu në garë, Peton por KED vendosi ta përjashtonte atë nga gara.

Peto kallëzoi në SPAK kryetaren e KED, Vitore Tusha dhe relatoren e dosjes së saj, Miranda Andoni me akuzën e shpërdorimit të detyrës.

Sipas saj ato e kanë skualifikuar me pa të drejtë nga gara.

 

Lajme te ngjashme