Arta Marku zgjidhet kryeprokurore e përkohshme me votat e maxhorancës

Arta Marku zgjidhet kryeprokurore e përkohshme me votat e maxhorancës

Mes përleshjeve dhe tensionit në kuvend e jashtë tij, Arta Marku është zgjedhur kryeprokurore e përkohshme me votat e shumicës qeverisëse.

Në Kuvendin me 76 të pranishëm, 69 deputetë kanë votuar pro prokurores Marku.

Në mesin e atyre që votuan në favor të zgjedhjes së Arta Marku, ishte dhe deputeti i Shkodrës Tom Doshi, i përjashtuar nga grupi parlametar i PS.

Kreu i Kuvendit Ruçi ka thirrur Zonjën Marku për të bërë betimin dhe menjëherë pas betimit të saj ka mbyllur seancën.

Ndërkohë jashtë kuvendit, vazhdon protesta e opozitës, ku mes qytetarëve dhe policisë ka pasur përplasje fizike.

Lajme te ngjashme