E vërteta e mosdeklarimit – Vlahutin sqaron

E vërteta e mosdeklarimit – Vlahutin sqaron

Ambasadorja e Bashkimit Evropian në Tiranë, Romana Vlahutin ka pranuar se nuk ka bërë deklarimin e plotë përfundimtar të pasurisë për shkak se ka ndryshuar...

Soji i gruas — në vargje të lira

Soji i gruas — në vargje të lira

U linda femër. Prill. Sythet, bulëzat, poleni... pikojnë farëza lulesh, dritë fosfore, yje qiellit, freski gjethesh... ëndrra vallëzon vivalde të bardhë qiellorë, simfonia e pambarimtë...

Pse gabon Romana Vlahutin

Ajri, uji ose ndonjë çorbë e gatuar në Shqipëri duhet të kenë veti krejt të veçanta sidomos tek të huajt që jetojnë relativisht gjatë këtu....

Reforma dhe e drejta

Reforma dhe e drejta

Sërish u tha dhe u përsërit – deri në trushpëlarje – se reformën e kërkonte populli; duke sjellë deri edhe shifra karakteristike për regjime të tjera,...

Zylot

Zylot

Kushdo që ka lexuar “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo” të Dritëro Agollit, ka të paktën një pikë referimi për të krahasuar një pjesë të...

1 466 467 468 469 470 505