Erion Veliaj, ky Uriahip i kohës sonë!

Erion Veliaj, ky Uriahip i kohës sonë!

Uriah Hipi është një nga personazhet më të paharrueshëm të historisë së letërsisë botërore. Ti mund të harrosh edhe Ivan Karamazovin, Hamletin apo David Koperfildin por...

Drejt Europës, përmes Afrikës

Drejt Europës, përmes Afrikës

Gjatë vitit të fundit kam ndarë përvoja të ndryshme botërore me ndërtesa të vjetra teatrosh, disa ndërtuar nga pushtues që para Luftës II Botërore. Dhjetëra...

Çështja e Teatrit: triumfi i nevojshëm i politikës mbi artin

Çështja e Teatrit: triumfi i nevojshëm i politikës mbi artin

Pas shumë të pavërtetave me stërhollime artistike,Edi Rama, më në fund, pohoi të vërtetën e thjeshtë: çështja e ndërtesës së teatrit është çështje e mirëfilltë politike. Pohimi erdhi pas një punë të lodhshme kryeministrore për të zhvarrosur nga arkivat deklaratat e çdo artisti të gjallë dhe...

1 2 3 4 128