Banka e Shqipërisë prodhon për herë të parë kartmonedhën 10 000 lekëshe

Nga Exit News
Banka e Shqipërisë prodhon për herë të parë kartmonedhën 10 000 lekëshe

Banka e Shqipërisë do të nxjerrë në treg kartmonedhën e re 10 mijë lek, më 1 korrik. Gjithashtu, Banka do të hedhë në treg edhe prerjen e re të kartmonedhës 1 mijë lek.

Prezantimi i dy kartmonedhave të reja u bë nga guvernatorit Gent Sejko, në një konferencë për shtyp, të martën.

“Prezenca e kësaj prerje më të lartë rrit efikasitetin e BSH edhe për të administruar një stok, për të përballuar raste të rritjes së paparashikuar të kërkesës së tregut”, u shpreh Sejko duke ju refereuar kartmonedhës së re prej 10 mijë lek. Kartmonedha do të ketë figurën e poetit Asdreni, flamurin kombëtar dhe një varg të himnit kombëtar.

Guvernatori tregoi se të dyja kartmonedhat do të kenë “elementin e njohjes nga të verbrit, hologramën e shoqëruar me efekte të ndryshme optike”.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme