Basha mbështet Dhomën Amerikane të Tregtisë, korrupsioni po i vjedh të ardhmen Shqipërisë

Nga Exit News
Basha mbështet Dhomën Amerikane të Tregtisë, korrupsioni po i vjedh të ardhmen Shqipërisë

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, përshëndeti deklaratën e Dhomës Amerikane të Tregtisë, sipas së cilës Shqipërisë i mungojnë investimet e huaja pasi nuk ka klimë të mirë të të bërit biznes.

Me anë të dy postimeve në “Twitter”, Basha tha se korrupsioni është ai që e lë pas Shqipërinë në fushën e investimeve dhe kjo se potenciali po shkatërrohet nga një qeveri që në gjenezën e saj ka kapjen e shtetit dhe korrupsionit.

“Dhoma Amerikane e Tregtisë ka konstatuar (pa asnjë surprizë) se korrupsioni është problemi kryesor që e lë pas Shqipërinë në fushën e investimeve të huaja. Është korrupsioni në nivelet më të larta që në mënyrë të pafalshme po i vjedh të ardhmen vendit tonë.

I njëjti institucion i respektuar vlerësoi po sot potencialin e jashtëzakonshëm të Shqipërisë për të thithur investime. Por ky potencial për zhvillim po shkatërrohet nga një qeveri që në gjenezën e saj ka kapjen e shtetit dhe korrupsionin”.

Sot Dhoma Amerikane e Tregtisë u shpreh se vendi ka nevojë urgjente për një reformë të thellë në klimën e biznesit, si e vetmja mënyrë për të tërhequr investime të huaja.

Lajme te ngjashme