Basha: Nuk kam qënë kurrë pjesë e hetimit ndaj UÇK-së

Nga Exit News
Basha: Nuk kam qënë kurrë pjesë e hetimit ndaj UÇK-së

Kryetari i PD-së Lulzim Basha sqaroi se nuk ka qënë asnjëherë pjesë e asnjë hetimi për luftëtarët e UÇK.

“Është një shpifje e plotë gjithçka është thënë në adresën time, kurrë s’kam qenë pjesëtar i ndonjë procesi hetimi ndaj UÇK. Isha pjesë e skuadrës së Tribunalit të Hagës për hetimin e Millosheviç, dhe jam krenar për këtë. Skuadrat ishin të ndara. Skuadra që hetonte krimet e serbëve s’mund të hetonte dhe shqiptarët.

Nuk kam bashkëpunuar prokurorin që po thoni, ka qenë antropologu i misionit ndërkombëtar në Kosovë. Për rolin tim në UNMIk ka konsistuar në 3 detyra, për 6 muaj në hetimin e krimeve të serbëve, në spastrimin etnik të Mitrovicës së Veriut.

Jemi rrethuar në Gjykatë nga Rojet e Urës, paramilitarë serbë. Kam punuar për 1 vite, si person përgjegjës në një nga pesë zonat nën KFOR. Dhe e fundit, përgatitja e tranzicionit të pushtetit, nga OKB tek autoritetet e Kosovës. Themelimi i Ministrisë së Drejtësisë së Kosovës”, sqaroi Basha në emisionin ‘Real Story’, me gazetarin Sokol Balla.

Lajme te ngjashme