Basha premton sistemin shëndetësor ‘paraja ndjek pacientin’

Nga Exit News
Basha premton sistemin shëndetësor ‘paraja ndjek pacientin’

Partia Demokratike bëri, të hënën, publike programin e saj për shëndetësinë, të cilën u zotua ta zbatojë nëse vjen në pushtet pas zgjedhjeve të 25 prillit.

Në një aktivitet publik, Basha premtoi se plani i opozitës për shëndetësinë është ‘serioz, i zbatueshëm dhe ka në qendër qytetarin’.

Ai akuzoi qeverinë Rama se ka dështuar në sigurimin e një sistemi shëndetësor që i përgjigjet nevojave të qyterëve.

Disa nga zotimet kryesore të PD-së dhe Bashës për shëndetësinë janë:

– Ndërtimi i një sistemi shëndetësor ‘paraja ndjek pacientin’, ku qytetarët do të zgjedhin vetë mjekët dhe spitalin ku do të kurohen;

– Rritja e pagave për mjekët dhe infermierët – mjekët do të paguhen 1200 euro në muaj, ndërsa infermierët 700 euro në muaj.

– Hapja e një fakulteti të ri për mjekësinë;

– Ndryshimi i skemës së rimbursimit të ilaçeve – duke përfshirë në skemë më shumë ilaçe;

– Kontrolli i vazhdueshëm për të siguruar shitjen e ilaçeve me standard dhe cilësi;

– Riorganizmi i shërbimit të shëndetit publik sipas standardeve ndërkombëtare.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme