Basha, 312 milionë euro për 6 muaj kundër krizës së Covid-19

Basha, 312 milionë euro për 6 muaj kundër krizës së Covid-19

Kryetari i Partisë Demokratike ka prezantuar sot “Planin e Rimëkëmbjes me 5 hapa kundër krizës”, kosto i të cilës shkon në 312 milionë euro për 6 muajt e ardhshëm, rreth 52 milonë euro në muaj.

“Kjo është oferta që PD i jep qeverisë për të lënë menjanë propagandën dhe filluar punën”, u shpreh Basha në fillim të konferencës për shtyp. Plani i propozuar nga PD në shëndetësi, arsim dhe ekonomi është:

Mbështetje dhe përgatitje e sistemit shëndetësor për një valë të dytë të infeksionit covid-19

Rritja e numrit të testimeve në 2500 testime në ditë, rimbursim i ilaçeve të të infektuarve, sigurimi i pajisjeve mbrojtëse dhe rritjen e kapaciteteve mbrojtëse.

Dhënia e bonusit për të gjithë mjekët dhe infermierët shqiptarë pa përjashtim, për 6 muaj.

Hapja e shkollave sipas masave mbrojtëse

Të jepen maska dhe dezinfektant falas për familjet dhe mësuesit, të dezinfektohen ambjentet e shkollave, testim masiv për mësuesit dhe investim në teknologji për mësimin online.

Mbështetja ekonomike për qytetarët, biznesin e vogël dhe të madh

Një çek mujor prej 16 mijë lek në muaj, plus pagesën e papunësisë për 6 muaj për personat e ngelur pa punë gjatë pandemisë.

20 mijë lek në muaj ndihmë biznesit për çdo të punësuar të ri.

Çek prej 1000 euro për çdo biznes të vogël aktiv.

Dyfishim i ndihmës ekonomike për familjet në nevojë.

Për punëdhënësit e mëdhenj, subvencion i 50 % të qirasë për ambjentet e punës ose heqje e taksës së pronës për bizneset pronare të ambjenteve të punës.

Dhënien e kredive për biznesin me normë interesi 2%, për investime dhe shpenzime.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme