BE lejon udhëtarët nga 11 shtete të tjera, shqiptarët ende nuk lejohen

Nga Exit News
BE lejon udhëtarët nga 11 shtete të tjera, shqiptarët ende nuk lejohen

Bashkimi Europian do të lejojë të hyjnë në vendet e tij qytetarët e vetëm 11 vendeve të treta në dy javët e ardhshme. Nga hyrja janë përjashtuar të gjitha vendet joanëtare të Ballkanit, ndërsa ndër vendet e tjera që ende nuk lejohen  janë SHBA-të dhe Kanadaja.

Bazuar në rishikimin e gjendjes së pandemisë, vendet e BE-së do të lejojnë udhëtarët nga:

 1. Australi;
 2. Kanadë;
 3. Gjeorgji;
 4. Japoni;
 5. Zelanda e Re;
 6. Rëanda;
 7. Korea e jugut;
 8. Tajlandë;
 9. Tunizi;
 10. Uruguay;
 11. Kina.

Pavarësisht kufizimeve për vendet se nga ku udhëtojnë, do të lejohen të futen në BE dhe partnerët, të martuar ose jo, të qytetarëve europianë.

Kriteret për të përcaktuar vendet e treta për të cilat duhet të hiqet kufizimet e udhëtimit, kanë të bëjnë veçanërisht situatën epidemiologjike dhe masat e marra për të vënë nën kontroll atë, si dhe çështjet ekonomike dhe sociale. Lista e vendeve, qytetarët e të cilëve lejohen të hyjnë në BE, përditësohet çdo dy javë.

 

Lajme te ngjashme