BE nxit reformimin e OBSH dhe kërkon më shumë transparencë lidhur me shifrat e Covid-19

Nga Exit News
BE nxit reformimin e OBSH dhe kërkon më shumë transparencë lidhur me shifrat e Covid-19

Bashkimi Europian ka nxitur Organizatën Botërore të Shëndetësisë të reformohet për të marrë më shumë kompetenca në menaxhimin e pandemive dhe ekspozimin e mungesave në sistemet shëndetësore të vendeve anëtare.

Deklaratat u bënë gjatë një video conference të ministrave të shëndetësisë në Bashkimin Europian, të cilët mbështetën një document të BE-së mbi reformimin e OBSH-së, për të rritur burimet dhe fuqinë e saj.

Ky propozim fillimisht erdhi pas kritikave ndaj Kinës dhe shteteve të tjera, për mos deklarim të saktë të informacioneve mbi situatën epidemiologjike të shkaktuar nga Covid-19 në vendet e tyre.

Draft-dokumenti i BE-së, që do të përfaqësojë pozicionin e unionit në asamblenë e OBSH-së që mbahet në mes të muajit nëntor, nxit Organizatën e Kombeve të Bashkuara të bëjë kontrollojë dhe tregojë publikisht nëse vendet anëtare të Organizatës po e respektojnë detyrimin e tyre për të ndarë informacionin mbi krizën shëndetësore të shkaktuar nga koronavirusi.

Dokumenti kërkon gjithashtu që vendet anëtarë në OBSH të lejojnë vlerësime në terren të epidemiologëve të pavarur.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme