BE vendos në tetor për administrimin e dozës së 3-të të Pfizerit

Nga Exit News
BE vendos në tetor për administrimin e dozës së 3-të të Pfizerit

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) pret të vendosë në fillim të tetorit për përdorimin e mundshëm të një doze përforcuese të vaksinës Pfizer-BioNTech, njoftoi Reuters.

Do të jetë vendimi i parë i rregullatorit të barnave të BE -së për përforcuesit, shkruan Reuters. Ky vendim vjen pasi Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave, FDA autorizoi të mërkurën autorizoi një dozë të tretë të Pfizerit për ata 65 vjeç e lart, të gjithë njerëzit në rrezik të lartë të sëmundjeve të rënda, dhe të tjerë që janë të ekspozuar rregullisht ndaj virusit.

“Vendimi i EMA për dozën e tretë të Pfizer pritet në fillim të tetorit,” tha burimi, duke refuzuar të emërohet për shkak të ndjeshmërisë së çështjes.

Rregullatori i BE -së tha më 6 shtator se kishte filluar vlerësimin e të dhënave të paraqitura nga Pfizer dhe BioNTech për një dozë përforcuese që do të jepet gjashtë muaj pas dozës së dytë te njerëzit 16 vjeç e lart.

Moderna ( gjithashtu pritet të paraqesë të dhëna në EMA këtë muaj mbi dozën e saj përforcuese, thuhet në një dokument të BE -së.

Në një opinion të lëshuar në fillim të shtatorit dhe të ribotuar nga EMA, Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) tha se nuk kishte nevojë urgjente për të administruar doza përforcuese për individët plotësisht të vaksinuar në popullatën e përgjithshme.

LEXO  Shërohen 8 persona të sëmurë me koronavirus

Shumë shtete të BE -së tashmë kanë vendosur të administrojnë një dozë përforcuese pavarësisht se përballen me rreziqe më të larta ligjore pa një vendim formal për ta bërë këtë nga EMA.

BE -ja ka nënshkruar tre marrëveshje me Pfizer dhe BioNTech për një total prej 2.4 miliardë doza.

Mbi 70% e popullsisë së rritur të BE -së tashmë është vaksinuar plotësisht, dhe ka siguruar një furnizim të bollshëm të vaksinave nga disa prodhues.

Lajme te ngjashme