Hyseni prezanton shkelje e kryera nga Meta

Nga Exit News
Hyseni prezanton shkelje e kryera nga Meta

Kryetari i Komisionit Hetimor, Alket Hyseni për shkarkimin e Presidentit Ilir Meta raportoi në Kuvend, të mërkurën përfundimet e raportit të miratuar. Sipas raporti shkeljet e kryera nga Meta janë:

—Shkelja e betimit të Presidentit që bënë fjalë për nenin 88 pika 3 e Kushtetutës,

—Shkelja e detyrimeve kushtetuese të Presidentit për të qenë përfaqësues i unitetit të popullit, neni 86 pika 1 e Kushtetutës,

—Shkelja e  detyrimeve kushtetuese për të mos ushtruar aktivitet tjetër përveç aktiviteti të Presidentit neni 89 i Kushtetutës,

—Shkelja e detyrimeve kushtetuese për të mos ushtruar asnjë kompetencë  që nuk është e parashikuar në Kushtetutë dhe në ligj, neni 94 i Kushtetutës,

—Cenimi i të drejtave kushtetuese të individëve, cenimi i procesit zgjedhor,

—Cenim i sigurisë dhe i rendit, cenim i marrëdhënieve me partnerët strategjik të Shqipërisë,

—Cenim i imazhit dhe reputacionit të vendit,

—Cenim i figurës së institucionit të Presidentit,

—Abuzim me kompetencat kushtetuese të Presidentit.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme