Bylykbashi: PD nuk heq dorë nga kërkesa për qeveri tranzitore

Nga Exit News
Bylykbashi: PD nuk heq dorë nga kërkesa për qeveri tranzitore

Partia Demokratike nuk do të heqë dorë nga kërkesa e saj për qeveri tranzitore.

“Ne kemi kërkuar qeveria tranzitore. Ky është një vendim i opozitës së bashkuat dhe reflektohet edhe tek dokumentet e propozuara nga opozita. Kjo qeveri është garanci që masat për kodin zgjedhor të ms mbeten vetëm nene.

Qeveria tranzitore do garantojë respektimin e tyre dhe nuk bën presion mbi administratën”, u shpreh Oerd Bylykbashi, përfaqësuesi i Partisë Demokratike në tryezën katërpalëshe të Reformës zgjedhore ka thënë në një intervistë për gazetaren Mirela Milori, Abc News.

Ai theksoi se qeveria tranzitore është garaci që masat e kodit zgjedhor të zbatohen:

“Ne kemi kërkuar qeveria tranzitore. Ky është një vendim i opozitës së bashkuat dhe reflektohet edhe tek dokumentet e propozuara nga opozita. Kjo qeveri është garanci që masat për kodin zgjedhor të ms mbeten vetëm nene. Qeveria tranzitore do garantojë repsketimin e tyre dhe nuk bën presion mbi administratën”.

Zoti Bylykbashi tha se qeveria tranzitore “nuk është çështja të ndërrojmë disa ministra por të iki Edi Rama”. Ai tha se OSBE – ODIHR do të vendosë për propozimet e PD-së.

Takimi i Këshillit Politik do të mbahet ditën e hëne, online.

Lajme te ngjashme