Pikëpamje
Punësimi dhe të papunët

Punësimi dhe të papunët

Një nga arsyet për popullaritetin e retorikës politike është se të gjithë mund të kenë të drejtë, përsa i përket retorikës së tyre, pa marrë...

Europa e vlerave apo…?

Europa e vlerave apo…?

Sot është 9 maji, ndryshe njihet edhe si dita e Europës. Për ata të cilët nuk e dinë me 9 maj të 1951 ish-ministri i...

Aritmetikë e një pushteti

Aritmetikë e një pushteti

  Si ka mundësi që gjatë Luftës së Dytë Botërore, shprehimisht në qendrën e civilizimit botëror, në Europën kontinentale, të mund të ndodhte në mënyrë...

Përfitimet prej një “gabimi” të vogël

Përfitimet prej një “gabimi” të vogël

Me shumë gjasë, një rastësi fatlume, mund t’u shërbejë ambientalistëve dhe organizatave mjedisore për të kthyer Ligjin për Zonat e Mbrojtura, i cili u miratua të enjten...

1 104 105 106 107 108 159