Pikëpamje

Ankthi vetëshkatërrues i Ramës

Një sëri aksionesh të vrullshme, vetëdëmtuese dhë përfundimisht idiote, përveçse kanë nxjerrë në pah një sërë zgjedhjesh minimalisht të pavenda në poste të larta të...

Rojtarët dhe demokracia

Në perëndim shtypi i lirë konsiderohet rojtar i demokracisë. Për këtë arsye, kur u mor vesh se Kryeministri Rama donte të ndryshonte kodin penal, për...

Piktura dhe diplomacia ekonomike

Piktura dhe diplomacia ekonomike

Qarkullon një histori nëpër kafenetë e Tiranës, që si shumica e historive të kafeneve mund të jetë thjesht trillim i ndonjë shakaxhiu inteligjent, por që...

Grabitja finale

Kur në vitin 1999, kampi i Mbrojtjes Civile Italiane, Arcobaleno, në Vlorë po plaçkitej nga shqiptarët, opinioni publik italian u indinjua për një shprehje të...

Pse nuk bëhet ky vend?

Së pari, nuk është nevoja të jesh ekonomist të kuptosh që Shqipëria është një vend relativisht i varfër nga potencialet ekonomike natyrore dhe këtë e...

Rama, Cani & Co dhe metoda Parmalat

Na ishte një herë një zotëri italian i quajtur Calisto Tanzi, industrialist në sektorin e prodhimeve. Ai ishte aq shumë i zoti sa kompania e...

OSHEE si organizatë partie – Koment

OSHEE si organizatë partie – Koment

Si kundërpërgjigje ndaj akuzave të Partisë Demokratike për prokurime klienteliste, OSHEE ka bërë dje një deklaratë publike. Mbasi jep sqarime të përcipta, të cilat nuk...

1 138 139 140 141