Pikëpamje

Rojtarët dhe demokracia

Në perëndim shtypi i lirë konsiderohet rojtar i demokracisë. Për këtë arsye, kur u mor vesh se Kryeministri Rama donte të ndryshonte kodin penal, për...

Piktura dhe diplomacia ekonomike

Piktura dhe diplomacia ekonomike

Qarkullon një histori nëpër kafenetë e Tiranës, që si shumica e historive të kafeneve mund të jetë thjesht trillim i ndonjë shakaxhiu inteligjent, por që...

Grabitja finale

Kur në vitin 1999, kampi i Mbrojtjes Civile Italiane, Arcobaleno, në Vlorë po plaçkitej nga shqiptarët, opinioni publik italian u indinjua për një shprehje të...

Pse nuk bëhet ky vend?

Së pari, nuk është nevoja të jesh ekonomist të kuptosh që Shqipëria është një vend relativisht i varfër nga potencialet ekonomike natyrore dhe këtë e...

Rama, Cani & Co dhe metoda Parmalat

Na ishte një herë një zotëri italian i quajtur Calisto Tanzi, industrialist në sektorin e prodhimeve. Ai ishte aq shumë i zoti sa kompania e...

OSHEE si organizatë partie – Koment

OSHEE si organizatë partie – Koment

Si kundërpërgjigje ndaj akuzave të Partisë Demokratike për prokurime klienteliste, OSHEE ka bërë dje një deklaratë publike. Mbasi jep sqarime të përcipta, të cilat nuk...

Intervista e Zonjës Grida Duma – Koment

Intervista e Zonjës Grida Duma – Koment

Sekretarja për Marrëdhëniet me Publikun e Partisë Demokratike Grida Duma ka dhënë dje një intervistë për Opinion.al. Në intervistë, Zonja Duma flet për situatën e brendshme në...

1170171172173