Çekia vendos gjendjen e jashtëzakonshme

Nga Exit News
Çekia vendos gjendjen e jashtëzakonshme

Çekia vendosi gjendjen e jashtëzakonshme në vend, të premten. Parlamenti votoi me shumicë votash propozimin e qeverisë për të vendosur gjendjen e jashtëzakonshme.

Kjo do të thotë që shkollat, kopshtet dhe dyqanet dhe mund të ketë kufizim të lëvizjes të qytetarëve.

Që prej tetorit Çekia ka vendosur nivele të ndryshme të izolimit në vend.

Në lidhje me infektimet, Çekia renditet e dyta mbas Portugalisë për numrin e të infektuarve.

Numri total i infektimeve ka kaluar 1.6 milionë ndërsa vendi ka rregjistruar mbi 17 mijë viktima.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme