Çfarë lejohet më 1 qershor?

Nga Exit News
Çfarë lejohet më 1 qershor?

Mbas gati tre muajve izolim, me 1 qershor do të hiqen shumica e masave kufizuese, të marra në kuadër të luftës më COVID-19. Sot, Ministrja e Shëndetësisë bëri të ditur aktivitetet e lejuara në datën 1 qershor.

Çfarë lejohet në 1 qershor?

—Hiqen kufizimet e orareve, për qytetarët dhe bizneset;

—Hapen kufinjtë tokësorë, pa detyrim vetkarantinimi, përvç rasteve të domosdoshme;

—Hapen plazhet vetëm  për hoteleve, ndërsa me 6 qershor do të haoen plazhet për të gjithë qytetarët;

—Hapen kopshtet dhe çerdhet;

—Hapen këndet e lojrave, palestrat, qendrat e internetit;

—Hapen aktivitetet sportive pa spektatorë;

—Hapen kurset profesionale, edukative dhe argëtuese;

—Hapen kurset e punësimit.

Çfarë ndalohet deri më 23 qershor?

—Klubet e natës;

—Pishinat;

—Teatri dhe kinemaja;

—Tubimet dhe konferencat;

—Dasmat, funeralet dhe organizime të tjera të mëdha.

 

2 komente

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme