DASH: Korrupsioni ka penguar zbatimin e ligjit në Shqipëri

Nga Exit News
DASH: Korrupsioni ka penguar zbatimin e ligjit në Shqipëri

“Të rinjtë shqiptarë janë radikalizuar në terrorizëm, dhe komplotimet e Iranit kundër grupit opozitar iranian të zhvendosur Mujahedeen-e-Khalq (MEK), janë një rrezik për terrorizmit në Shqipëri”. Kjo është gjetja e raportit të përvitshem të Departamentit Amerikan të Shtetit.

Gjithashtu, raporti vlerëson se “korrupsioni dhe barrierat për shkëmbimin e informacionit midis agjencive qeveritare, koordinimi i pamjaftueshëm brenda agjencisë dhe një sistem gjyqësor me funksionim të dobët kanë penguar përpjekjet e zbatimit të ligjit në Shqipëri në të gjitha nivelet”.

Gjetjet e tjera të raporti të DASH janë:

Luftëtarët e kthyer nga Iraku dhe Siria, janë një kërcënim për rritjen e terrorizmit në vend.

Shqipëria mban një sistem të mbikëqyrjes së sigurisë së portit për të përmbushur kërkesat sipas Kodit Ndërkombëtar të Sigurisë së Transportit dhe Portit Ndërkombëtar të Organizatës Detare.

Shqipëria vazhdon të ndërmarrë hapa për të përmirësuar sigurinë e saj kufitare, për të zbuluar dhe mohuar hyrjen në terroristë.

Shefat e këtyre njësive anti terrorizëm janë trajnuar nga qeveria amerikane dhe kanë zbatuar projekte me homologët e tyre për të zbuluar dhe ndaluar përpjekjet e radikalizmit terrorist.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme