Dëmtohet shkolla ‘Emin Duraku’ e rindërtuar në vitin 2016

Nga Stafi i Exit
Dëmtohet shkolla ‘Emin Duraku’ e rindërtuar në vitin 2016

Tërmeti i 26 nëntorit ka çarë shtesën në shkollën 9-vjeçare ‘Emin Duraku’, të rikonstruktuar në vitin 2016 nga Bashkia Tiranë.

Pas vlërësimit të Institutit të Ndërtimit, ekspertët kanë rekomanduar pezullimin e aktivitetit dhe lirimin e godinës.

Shkolla Emin Duraku ka dy godina, njëra për ciklin e ulët dhe tjetra për 9-vjeçaren.

Në godinën e saj janë bërë dy shtesa, një në vitin 1996 dhe një në vitin 2006 për ciklin e ulët, e rikonstruktuar sërish në vitin 2016.

Sipas aktit të konstatimit, kjo shtesë e ciklit të ulët ka pësuar dëmet më serioze.

Në akt kontstatimi të IN-së shkruhet se shkolla ka pësuar këto dëme:

 – Plasaritje të thella 45 gradë në muret ndarëse;

 – Dëmtimi i traut të katit të tretë shtesë (tek 9-vjeçarja);

 – Plasaritje të thella të suvasë në katin e tretë shtesë (tek 9-vjeçarja);

 – Dëmtim i parapetit në të gjithë godinën;

 – Shkëputje të shtesës nga objekti ekzistues (tek cikli i ulët);

 – Ka dëmtime në strukturë;

 – Rekomandohet të kontrollohen të gjithë elementët e nevojshëm konstruktivë pasi të hiqen suvatë.

Shkolla Emin Duraku u rikonstruktua në vitin 2016 nga Bashkia Tiranë.

Gjatë inagurimit të punimeve, kryebashkiaku Veliaj shkroi në Facebook:

“Përfunduan klasat shtesë, sistemi ngrohjes e palestra e re tek Emin Duraku. Tirana nuk ndalet.”

Kryebashkiaku Erion Veliaj gjatë inagurimit të punimeve në shkollën ‘Emin Duraku’

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme