Drejt Portugalisë për të provuar pastat me krem

Nga JaMystic
Drejt Portugalisë për të provuar pastat me krem

Keni qenë ndonjëherë në Portugali?
Jamystic ju transporton atje me një ëmbëlsirë tipike: Pasta me krem.

Kjo është një nga ëmbëlsirat më të konsumuara atje dhe origjina e saj vjen nga një qytet i vogël Belém, sot një lagje e Lisbonës.
Është shumë e thjeshtë për t’u realizuar megjithëse pastat më të mira kanë akoma recetën e tyre të fshehtë.
Ne do të guxojmë me këtë:

Për 4 persona nevojiten:

  • 1 petë sfoljatë
  • 100g sheqer
  • 25 cl krem pana
  • 4 të verdha vezësh
  • 10g gjalpë
  • 1 lugë kafeje miell
  • 1 limon (cipa në rende)
  • kanellë/ sheqer pluhur për dekor

Ngrohim furrën në 250 gradë.

Në një enë qelqi përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa masa të zbardhet. Hedhim aty miellin, cipën e limonit të grimcuar dhe panën dhe i përziejmë.
Gjithë masën e kalojmë në një tenxhere dhe e vëmë në zjarr të mesëm.
Duke e përzier vazhdimisht presim sa të dalin flluskat e para dhe e heqim nga zjarri.
E lëmë të ftohet pak.
Petën sfoljatë e presim në formë rrethore sipas enëve të vogla ku do t’a vëmë. I lyejmë format me gjalpë që të mos ngjisin dhe vendosim sfoljatën. Përsipër i hedhim kremin me një diferencë prej 1 cm nga sipërfaqja sepse vezët do të fryhen. E përsërisim veprimin për të gjitha format.
I vendosim në furrë për 5 min në 250 gradë dhe për 10-15 min në 200 gradë.

Jamystic këshillon: Për një shije edhe më të theksuar i hedhim përsipër pas furrës një përzierje kanellë/ sheqer pluhur . Unë preferoj t’i konsumoj të vakura.

WhatsApp Image at
Gjate gatimit te pastave me krem

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>