Dvorani pretendon se ka të drejtë të vazhdojë të qendrojë në KED

Nga Exit News
Dvorani pretendon se ka të drejtë të vazhdojë të qendrojë në KED

Ardian Dvorani pavarësisht largimit nga anëtarë i Gjykatës së Lartë do të vazhdojë të shërbej në Këshillin e Lartë të Emërimeve.

“Por nëse anëtari i Gjykatës së Lartë vendos apo zgjedh të vijojë karrierrën në Gjykatë Apeli vazhdon të jetë pjesë e KED-së për atë vit, por jo në cilësinë e kryetarit. Nëse vazhdoj karrierën gjyqësore. Në ditë e djeshme KLGJ ka barazuar procedurën e plotësimin e vendeve vakante në KED me ato të të Gjykatës Kushtetuese dhe kjo është gabim i rëndë”- tha Ardian Dvorani në emisionin “JAVA NË RTSH”, me analistët Preç Zogaj dhe Lorenc Vangjeli.

Ligji i jep të drejtën gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë që kur mbaron mandati të shërbejnë si gjyqtar në Gjykatën e Apelit.

KLGJ vendosi largimin e Dvoranit nga Gjykata e Lartë pasi mandati i tij ka mbaruar 6 vjet më parë dhe në Gjykatën e Lartë u emëruan 3 gjyqtarë të rinj.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme