Farmacistët letër Kuvendit: Mos rrisni sigurimet shoqërore

Urdhëri i Farmacistëve të Shqipërisë kërkoi që parlamenti të mos votojë rritjen e pagesës për sigurimet e profesioneve të lira.

Me anë të një letre drejtuar Kreut të Kuvendit Ilir Meta, kryetarit të Komisionit të Ligjeve Fatmir Xhafaj dhe krerëve të grupeve parlamentare të PS, PD, LSI dhe PDIU, farmacistët shprehen se rritja e sigurimeve shoqërore do të falimentonte shumë farmacistë që kanë një xhiro vjetore modeste.

Ligji i ri “Për sigurimet shoqërore” parashikon që profesionet e lira, si ai i farmacistit, të paguajnë sigurime shoqërore mbi pagën maksimale prej 97 mijë lekë.

Lajme te ngjashme