Fermerët në Zall Bastar i tregojnë se dalin me humbje. Basha: 100 milion euro subvencione

Nga Exit News
Fermerët në Zall Bastar i tregojnë se dalin me humbje. Basha: 100 milion euro subvencione

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka biseduar me fermerë të Zall Bastarit të cilët i treguan për vështirësitë që kanë në aktivitetin e tyre bujqësor.

Ata vuajnë mungesën e kushteve infrastrukturore dhe taksat e larta që i shkaktojnë humbje të mëdha financiare.

“Deri tani më ka shkuar 1 milion  lekë shpenëzimi për kultivimin e domates. Tregun nuk e kam të sigurtë. Vitin e kaluar e kam shitur me 20 lekë kilen e domates. Taksa për të ekspozuar prodhimet në treg është shumë e shtrenjtë. Ujë vaditës nuk ka. Ne dalim me humbje. Mundohemi të paktën të nxjerrim bukën tonë.” – i tha një fermer i Zall Bastarit Lulzim Bashës.

Banorët i treguan bashës për nevojën e rikonstruksionit të një ure, e cila është jashtë përdorimit prej shumë vitesh duke e bërë kalimin përmes lumit rrugën e vetme për të nxjerrë prodhimet në treg.

Kreu i demorkatëve i kujtoi se programi i tij ekonomik parashikon 100 milion euro subvencione për fermerët shqiptarë në bazë të prodhimit të tyre.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme