Gjenden 9 skelete Neandertalësh në Romë

Nga Exit News
Gjenden 9 skelete Neandertalësh në Romë

9 skelete Neandertalësh, paraardhësit e njeriut, u gjetën në juglindje të Romës. Arkeologët e Universitetit të Latinës dhe Tor Vergatës u shprehën se skeletet ishin 7 meshkuj, një femër dhe një fëmijë.

Ekspertët mendojnë se ata kanë jetuar në periudha të ndryshme kohore. Disa janë 50 mijë deri në 68 mijë vjet, ndërsa skeleti më i vjetër daton 100 mijë vjet më parë.

Ato u gjetën në shpellën Guattari, e cila është e famshme për praninë e shumë fosileve të mbetjeve njerëzore. Që prej vitit 1939 asnjë skelet nuk u gjet në shpellë.

Kërkuesit gjetën perime përreth skeleteve njerëzore dhe skeleteve të rinocerontëve, hiuenave dhe kuajve të egër.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme