Gjendet një tjetër varrezë masive e femijëve indigjen në Kanada

Nga Exit News
Gjendet një tjetër varrezë masive e femijëve indigjen në Kanada

Një tjerë varrezë masive me fëmijë indigjen u gjend në Kanada, pranë një ish-shkolle me konvikt, në krahinën e Saskatcheëan raporton Axios.com.

Shoqata e indigjenëve në Kanada deklaroi për median se numri i varreve të paidentifikuara ishte më i madh se sa 215 fëmijët indigjen të zbuluar në një shkollë me konvikt në Kanada, muajin e kaluar.

150 mijë fëmijë nga viti 1883 deri në 1996 kanë detyruar fëmijët indigjenë në Kanada të asimilohen në shoqërinë e bardhë kanadeze duke ndjekur këtë shkollë, e drejtuar nga misionarët katolikë.

Një raport i mëparshëm u shpreh se 3, 200 fëmijë kanë vdekur në zonat e shkollës dhe udhëheqësit e komunitetit indigjenë i kanë kërkuar Kishës Katolike të kërkojnë ndjesë për veprimet e tyre.

Kryeministri kanadez u shpreh se qeveria do të ndihmojë komunitetit indigjen për të kërkuar për varre të tjera masive.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme