Gjykata detyron portalin Lapsi.al të dorëzojë të dhënat në SPAK

Nga Exit News
Gjykata detyron portalin Lapsi.al të dorëzojë të dhënat në SPAK

Gjykata e Posaçme Antikorrupsion, SPAK ka detyruar portalin informativ Lapsi.al të dorëzojë database-in e të dhënave të mbi 910 mijë zgjedhës të Tiranës, të publikuar, javën e kaluar.

Vendimi erdhi pasi drejtuesit e portalit, Andi Bushati dhe Armand Shkullaku refuzuan të dorëzonin të dhënat pasi nuk mund të zbulojnë burimin e informacionit.

Kodi i Procedurës Penale, parashikon se gjykata mund të detyrojë gazetarët të tregojnë burimin e infromacionit nëse është e domosdoshme për të vërtetuar veprën penale.

SPAK mori në pyetje Andi Bushatin dhe Armand Shkullakun, pronarët dhe redaktorët e Lapsi.al, pas lajmit mbi grumbullimin e të dhënave personale nga Partia Socialiste të 910,000 shqiptarëve.

Të dielën, Lapsi publikoi lajmin mbi një bazë të dhënash që pretendohet se ishin marrë nga Regjistri i Gjendjes Civile dhe institucione të tjera publike, nga Partia Socialiste për t’u përdorur në fushatën zgjedhore.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme