Gjykata e Arbitrazhit vendos në favor të shtetit shqiptar për kontratën e shfrytëzimit të naftës

Nga Exit News
Gjykata e Arbitrazhit vendos në favor të shtetit shqiptar për kontratën e shfrytëzimit të naftës

Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit (ICC) me qendër në Paris rrëzoi pretendimet e kompanisë GBC OIL kundër shtetit shqiptar. Në një vendim të dhënë të enjten, Gjykata e konsideroi të drejtë ndërkohë ndërprerjen e kontratës nga ana e Ministrisë së Energjitikës.

Kompania kërkonte dëmshpërblim dhe fitim të munguar nga shteti shqiptar në shumën e 113 milionë dollarë për prishjen e kontratës që kishte me Albpetrol për vendburimeve të naftës në Gorisht – Kocul; Cakran-Mollaj dhe Ballsh-Hekal.

Shteti shqiptar lidhi fillimisht kontratë me një kompani tjetër në vitin 2007 për shfrytëzimin e këtyre 3 vendburimeve dhe në vitin 2016, aksionet e saj kaluan tek GBC Oil and Gas.

Në vitin 2017 Ministria e Energjitikës ndërpreu kontratën në mënyrë të parakohshme me këtë kompani për detyrime finaciare dhe mos përmbushje të kontratës.

Kompania GBC Oil paditi në shtetin shqiptar, duke kërkuar dëmshpërblim.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme