Gjyshja 75 vjeçare blen 4 kilogramë hashash

Gjyshja 75 vjeçare blen 4 kilogramë hashash

Pak ditë më parë policia italiane arrestoi 14 marokenë dhe tre italianë, të cilët kishin ngritur një vend të shitjes me shumicë të hashashit në periferi të Torinos. Droga, e një cilësie shumë të mirë, vinte direkt nga Maroku dhe shitej tek shpërndarësit e vegjël me 5 euro për gram. Pika e shitjes ishte bërë shumë e njohur ndërmjet shpërndarësve torinezë.

Më e çuditshmja ndodhi kur policët hynë në vendin e fshehtë dhe gjetën aty një blerës që po kryente blerjen e radhës, i cili u arrestua menjëherë. Blerësi ishte një zonjë italiane 75 vjeç, e cila sapo kishte blerë 4 kilogramë hashash — pak si shumë për përdorim personal.

Ky fakt shpjegon shqetësimin e policisë italiane për fluksin e lartë të drogës së administruar nga emigrantët në Itali — kryesisht emigrantët marokenë dhe shqiptarë — dhe për numrin e rritur të klientëve, të cilët të prekur nga kushtet e këqija ekonomike në të cilat ndodhet Italia, veçanërisht periferia e Italisë, po përfshihen gjithmonë e më shumë në këtë biznes të paligjshëm.

Lajme te ngjashme